horsecarecenter logo tekst ernaast horsecarecenter logo mobiel

'Voor een glanzend resultaat'

Over Hamco Paardenvoer

Hamco Holland heeft zeven krachtvoeders en vier ruwvoeders in het assortiment. Daarnaast zijn er twee supplementen beschikbaar.

Hamco staat bekend om zijn onderscheidende paardenvoerproducten en het leveren van maatwerk. Bij Hamco stemmen we de voeding van een paard af op basis van zijn aanleg en de te verrichten arbeid. We houden dus rekening met de intensiteit van training en maken daarbij onderscheid tussen paarden die van zichzelf veel of juist weinig energie hebben en de wijze waarop van nature het zenuwstelsel wordt geprikkeld. In overleg stemmen we op basis van de aangedragen informatie over het paard de voeding af. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft Hamco een geheel eigen en gevarieerd assortiment paardenvoeding ontwikkeld. Aangezien ruwvoer het fundament van een gezond paard blijft, is ons ruwvoerassortiment het uitgangspunt. Onze ruwvoerproducten bestaan uit mengsels, die inspelen op het type paard en de te verrichten arbeid. Daarnaast kan krachtvoer nodig zijn om een paard op zijn juiste energieniveau te brengen of voor de opbouw van zijn spieren. Ook hiervoor heeft Hamco een gevarieerd assortiment op de markt gebracht.

Maak kennis met onze producten en laat je overtuigen door het resultaat!

Hamco paardenvoer is te verkrijgen bij:
Teurlings - de Mulder    
Dorpsstraat 30a
5529 AW Casteren
Tel: +31 497 681 555 K. Verdellen
Nachtegaallaan 3
5962 PA Melderslo
Tel: + 316 288 38 389 Of te bestellen bij: Gerrit van Ham Tel: +316 539 33 666  
 • Glanzend resultaat

Ruwvoer

Total Plus

Ruwvoer Mix

Structuur Mix

 • Total Plus
 • Ruwvoer Mix
 • Structuur Mix
 • Total Plus

  De Total Plus is een van de hoofdproducten van Hamco en al twintig jaar op de markt. Dit ruwvoer zorgt voor een goede werking van de dikke darm en staat daarmee in relatie tot het goed functioneren van de longen. Het voordeel van deze mix van ruwvoer ten opzichte van enkelvoudig ruwvoer, zoals alleen hooi, stro, luzerne of silage, is dat de dikke darm niet in onbalans raakt wat betreft bacteriën, mineralen, etc.. Alle positieve punten van de enkelvoudige ruwvoerstoffen zijn in de Total Plus zo veel mogelijk behouden. Door het mengen van de verschillende ruwvoederbestanddelen is een zo goed mogelijke balans ontstaan in het totale ruwvoergedeelte voor het paard. Er zijn mineralen toegevoegd, afgestemd op de eigenschappen van de grondstoffen en het is een product zonder melasse, maar gemengd met olie. Het stofvrije product is zo verpakt dat het makkelijk is op te slaan of mee te nemen op wedstrijd.
 • Ruwvoer Mix

  Dit ruwvoerproduct is ontwikkeld voor paarden met problemen in het aminozuurpatroon en daarmee de eiwitopbouw. Via bepaalde grondstoffen, zoals soja en spelt, zijn aminozuren aan het ruwvoer toegevoegd, zodat herstel op kan treden. De ruwvoermix is zeer geschikt voor paarden die tekorten hebben aan bouwstenen voor spieren, organen en botten. Het is een product dat het lichaam herstelt en daarnaast bestemd voor opgroeiende paarden en fokmerries, met het oog op de melkgift.
 • Structuur Mix

  De structuurmix is een veredeld hooi en bestaat uit een mengeling van ruwvoer om onderdelen van het lichaam weer in balans te krijgen, zonder toevoegingen, zoals kruiden of mineralen. De structuurmix is feitelijk een eenvoudig product, gemengd vanuit de molen, maar levert wel een verbetering op ten opzichte van enkelvoudig hooi, kuilgras, stro, silage, etc.. Het product bestaat uit hooi, luzerne, een beetje stro, wat olie en wat zemelen. Deze vervanger voor hooi is prijstechnisch interessant en bijvoorbeeld voor koudbloeden meer dan voldoende in het dagelijkse ruwvoeronderhoud.
 • Total Plus
 • Ruwvoer Mix
 • Structuur Mix

Krachtvoer

MultiFit Standaard

Golden Herbs

Hunter Mix

First Care

PowerFit I

PowerFit II

 • MultiFit Standaard
 • Golden Herbs
 • Hunter Mix
 • First Care
 • PowerFit I
 • PowerFit II
 • MultiFit Standaard

  De Multifit Standaard is een basisproduct, bestaande uit een granenmengeling. Het is het enige product van Hamco waarin melasse is verwerkt en daarmee relatief goedkoop. Dit product kan een zeer goede vervanging voor brok zijn.
 • Golden Herbs

  Golden Herbs is een paradepaardje in het assortiment. In dit product komen 30 jaar door Hamco opgedane ervaringen en expertise samen. Golden Herbs bestaat onder meer uit kruiden, oliën en mineralen plus sporen-elementen. Het product staat aan de basis van de algemene gezondheid van het paard. Bij een gezond paard is een onderhoudsdosering Golden Herbs voldoende, bij een dier met gezondheidsproblemen zal op advies een hogere dosering worden toegediend om zo bij te kunnen dragen aan het herstel van de basisgezondheid.
 • Hunter Mix

  De Huntermix is een op aanvraag geproduceerde krachtvoeder. Het speciaal voor hunterpaarden ontwikkelde product draagt bij aan de gewenste eigenschappen van deze categorie sportpaarden, die goed bevleesd op het lijf moeten zijn en tegelijk niet heet mogen worden in het werk. Het product is door deze werking ook geschikt voor scherpe, sensibele sportpaarden.
 • First Care

  De First Care is het eerste door Hamco ontwikkelde product dat zorgt voor het gezond houden van de lever. Het is een mengeling op zemelenbasis, speciaal gemaakt voor de blinde darm, aangezien deze blinde darm gekoppeld is aan het functioneren van de lever.
 • PowerFit I

  Dit product is geschikt voor wat meer flegmatieke paarden. De Power Fit 1 bevat bovenal olie en mineralen en zorgt voor verhoging van energie in de spieren. Dit product is niet geschikt voor sensibele paarden.
 • PowerFit II

  De werking van Power Fit 2 is net andersom in vergelijking met Power Fit 1. Dit product is niet voor vulling van de spieren, maar zorgt voor opbouw van de spieren. De samenstelling is gebaseerd op vetten en eiwitten en bestaat uit bouwstoffen voor het lichaam, waardoor de Power Fit 2 zorgt voor onderhoud van de spier-wand, botten en organen.
 • Cocktailolie (nieuw)

  Deze cocktail bestaat uit een mengeling van zeven verschillende oliën. Dit zijn onder andere lijnzaad, tarwekiemolie, lecithine, levertraan en zonnebloemolie, waardoor lichaamsdelen als de darmwand, hersenen, lever en vacht ‘gevoed’ worden. De oliën werken als een trage energiebron. Bij een heet paard geeft dit product een dieseleffect. Ze starten wat trager, verzuren minder snel en lopen daardoor langer. De cocktailolie zorgt voor het optimaliseren van de onderhuidse stofwisseling en wordt daarom ook gebruikt voor mensen met eczeem.

Supplementen

Microferm

Vita P(lus)

 • Microferm
 • Vita P(lus)
 • Microferm

  De Microferm is een van de hoofdproducten van Hamco. Dit mengsel wordt toegevoegd aan het drinkwater van de paarden. Microferm bevat de 36 hoofdbacteriën van de aarde, allemaal zogenaamde goede bacteriën die bepalend zijn voor de opname en het klimaat in de darmen en op die manier een zuiverende werking hebben.
 • Vita P(lus)

  Dit product bestaat uit een korrel met daarin vitaminen en mineralen, waaronder ook sporenelementen. Vita P is toe te voegen aan de Structuurmix of te gebruiken als supplement voor paarden die mineralen en sporen-elementen tekort komen. Het wordt gezien als een relatief kostenbesparend product.
 • Microferm
 • Vita P(lus)

Volg ons op social media!